Bij Paula Natuurlijk is een natuur- en kindercoach praktijk in Prinsenbeek

Over mij

Bij Paula Natuurlijk is de coachingspraktijk van Paula Brans

Mijn naam is Paula Brans, 55 jaar oud, getrouwd en moeder van twee volwassen dochters. Een dochter is “een bezige bij” en de andere “een gevoelige vlinder”. Ik ben 33 jaar juf geweest. Mijn interesse in de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen die vastliepen op dit gebied leidde me naar de opleiding tot kindercoach. Het gebrek aan tijd en aandacht voor deze aspecten in het onderwijs motiveerde me om mijn eigen praktijk te starten in 2016.

Naarmate ik meer kinderen begeleidde, ontdekte ik dat de natuur een krachtig hulpmiddel was voor ontspanning en groei. Dit leidde me naar de opleiding tot Natuurcoach, waar ik zelf ook persoonlijke groei heb ervaren door een diepere connectie met de natuur aan te gaan. Deze ervaring motiveerde me om in augustus 2023 fulltime te stoppen als juf en me volledig te wijden aan het coachen van kinderen en ouders, waarbij ik de natuur actief integreer in mijn benadering.

Als Natural Mindfulness trainer bied ik ook activiteiten aan in de natuur om ontspanning en balans te bevorderen, zoals Mindful wandelen en Mindful suppen.

Wat maakt Bij Paula Natuurlijk uniek?

Als kind was ik erg gevoelig en vertoonde ik teruggetrokken gedrag. Ik voelde van alles en was loyaal aan mijn ouders, daardoor stopte mijn gevoelige kant weg. Door mijn werk in het onderwijs kon ik mijn gevoelige kant niet langer negeren. Middels de coachopleidingen heb ik inzicht gekregen in wie ik van nature ben en hoe ik dit in kan zetten in mijn manier van coachen.

De spontaniteit en openheid van kinderen is wat ik erg leuk vind aan het werken met kinderen. Ik daag kinderen uit tot zelf nadenken en voelen wie ze zijn. Ik betrek ouders graag bij het coachingstraject. Het is voor mij heel waardevol om het vertrouwen te krijgen van ouders om een stukje mee te mogen lopen op het pad van hun kind. Mijn affiniteit met de natuur is wat kinderen van nature aanspreekt. Zij staan nog dichtbij de natuur, waardoor het coachen op deze manier heel makkelijk gaat. Deze combinatie van kinder- en natuurcoaching is uniek.

Bovendien zie ik dat mensen steeds verder van de natuur af zijn gaan staan, waardoor er vele gezondheidsproblemen ontstaan. Om ze de kracht van de natuur te laten ervaren, neem ik graag jongeren en volwassenen mee de natuur in. Als mensen dan met een ontspannen gevoel weer naar huis gaan, geeft dat mij voldoening.