Natuur-coaching

Ik ga met je kind de natuur in om te kijken wat hem of haar op dat moment opvalt. Waar de aandacht van het kind naartoe trekt is datgene waaraan gewerkt mag worden. Dit doe ik door ze hun eigen pad te laten lopen. Ik laat ze daar helemaal in hun lijf komen door hun zintuigen in te zetten. Wat hoor/zie/ruik/voel/proef je? Zo komen ze vanuit hun hoofd (gedachten) in hun lijf (gevoel). Door ze dat te laten ervaren komen ze vaak al bij zichzelf. Doordat ze letterlijk “in beweging” komen, komt er van alles boven drijven wat van belang is om gezien te worden en om aandacht te krijgen. Door daar over te praten kan er al een hoop worden opgelost. Die oplossingen kunnen ze dan meenemen in hun eigen leven.

We verzamelen ook materialen die we in andere sessies kunnen gebruiken. Ook gebruik ik natuurlijke materialen zoals klei, verf, zand, stenen. Ook gebruik ik prentenboeken, laat kinderen tekenen en zet ik meditaties in. Indien wenselijk neem ik ouders of het hele gezin mee de natuur in.

Natuurcoaching voor jongeren van 12 tot 18 jaar en volwassenen.
Als jongere en volwassene komt er best veel op je af in deze drukke maatschappij. Er moet veel op een dag en er wordt veel van je verlangd zowel thuis, op je werk en op sociaal gebied. En misschien verlang je ook veel van jezelf? Dan kan het je soms even te veel worden en kan het maken van de juiste keuzes best wel een uitdaging zijn. Hoe dapper en stoer is het om voor jezelf te kiezen en hulp te zoeken bij iemand die niet oordeelt, maar luistert naar wat jij kwijt wil? Als je dat dan ook nog lekker in de natuur doet, lopend naast iemand die jou niet steeds aankijkt en moeilijke vragen stelt kan dat enorm opluchten.

Werkwijze

We gaan samen de natuur in om te kijken wat er op dat moment bij je speelt. Ik luister naar je zonder oordeel en stel gerichte vragen. We wandelen in jouw tempo, waarbij jij bepaalt welke richting we op gaan. Wat jou opvalt in de natuur is datgene waaraan gewerkt mag worden. Door daarbij stil te staan, er naar te kijken en te voelen wat het met je doet volgen de inzichten vanzelf. Ik begeleid je daarbij op een liefdevolle en respectvolle manier. Alles wat er boven komt drijven is goed en mag er zijn. Daardoor ontstaat er ruimte en voel je weer wie je van nature bent. Je komt zo in je natuurlijke kracht!

Ik zet je in beweging zodat je zelf kunt ervaren en voelen wat het met je doet. Ook als je niets met natuur of wandelen hebt.

Bij welke problemen kan natuurcoaching helpen?

Het traject

Voordat we de natuur ingaan maken we gratis kennis middels een telefoongesprek of je komt langs in mijn praktijk.

Dan kun je ervoor kiezen om eenmalig met mee op pad te gaan middels een “sparren maar” sessie of het coachingstraject “in je natuurlijke kracht” van meerdere sessies te doen. In dit traject van 4 sessies staan we langer stil bij wat er in jou speelt en waar je verandering zou willen aanbrengen in je leven. Door daar wat langer bij stil te staan en de kracht van de natuur te ervaren kom je steeds dichterbij wat je werkelijk wil. Je wordt steeds meer jezelf en wie je van nature bent! Je voelt daardoor dat dit bij je past. Dat het gewoon klopt. Je krijgt daardoor vertrouwen in jezelf! Je komt in je natuurlijke kracht!